Elkészült az adatvédelmi szabályzat

| | ,

Lassan fél éve, hogy élesbe állítottam az oldalamat, viszont csak most sikerült megírni az adatvédelmi és használati szabályzatot és irányelveket. Akit az adatvédelmi irányelvek érdekelnek, az jobb oldalt a Kapcsolat blokkban megtalálhatja a linket.

A szabályzaton kívül az oldalon történtek apróbb módosítások is.

A módosítások leginkább az adminisztrációs felületet érintették, mivel ez jelenleg még elég kezdetleges. A módosítások kivétel nélkül a következők:

  • Az oldal főbb adatait (hozzászólás, regisztráció engedélyezés/tiltás, egy oldalon maximum megjelenő bejegyzések száma, stb) idáig csak kofig fájlból voltak módosíthatóak.
  • Tudom szerkeszteni a chat-en írt üzeneteket, valamint tudom az egyes üziket törölni, továbbá kiüríthetem a teljes chat-et.
  • Kommentek törlésekor megjelenik egy megerősítő üzenet.
  • Törölhetők a felhasználók, nem aktivált bejegyzések.

Az alábbi dolgok még nincsenek megoldva, de már a terv készen van:

  • Chat üzenetek/felhasználók listájának oldalakra bontása (a legutolsó 20 jelenik meg egyelőre).
  • Felhasználók adatainak szerkesztése.
  • Privát üzenetek funkció.

És végezetül álljon itt egy kép az adminisztrációs oldalról, ami a demo oldal admin felületéről készült (kitakart felhasználói nevekkel):

Adminisztrációs felület

2 hozzászólás

avatarTarnainé Kormos Katalin
2012. Május 19. 15:58:21

T. Hölgyeim és Uraim!
Nem találok egyértelmű választ arra, hogy ha valaki a Facebook-on a privát üzeneteket engedély nélkül idézi egy olyan nyilvános csoportban, melyet mindenki olvashat. Meglátásom szerint a privát üzenet azért privát, mert csak egy embernek szól, s annak közzététele tilos az érintett hozzájárulása nélkül. Vagy nem így van? Ez is nyilvánosságra hozható minden következmény nélkül? Ha ez valóban tilos a szabályzat szerint, hová fordulhatok panasszal?
Köszönöm felvilágosításukat.
Üdvözlettel: Tarnainé Kormos Katalin

» Válasz

avatarFefy
2012. Május 19. 21:46:38

@Tarnainé Kormos Katalin :

Tisztelt Katalin!

A privát üzenet nyilvános idézéséhez valóban mindkét félnek hozzá kell járulni, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy ezzel szinte sehol nem foglalkoznak (az érintett szervek szerint ugyanis annyira jelentéktelen a dolog). A facebook és a hasonló nagy multik esetében pedig a nem foglalkozás olyan szintű, hogy az embert válaszra sem méltatják. Az illetővel egyszerűbb megbeszélni, hogy törölje a beszélgetést, vagy ha ez nem megy, akkor a polgári törvénykönyv szerint polgári feljelentést kell tenni, de a tapasztalat azt mutatja, hogy a feljelentést rögzítő kolléga magában röhög egy jót az egészen (már elnézést a kifejezésért), ugyanis nagyon nyomós oknak kell lenni, hogy egyáltalán 3-4 hónapon belül foglalkozzanak a dologgal és "ne vesszen el" az egész valamelyik fiók mélyén.

» Válasz

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 548ms