Adatvédelmi és használati szabályzat, irányelvek

| | ,

A blog.fefy.info weboldal és minden egyéb, a blog.fefy.info alatt megtalálható oldalakra (a továbbiakban weboldal), az alábbi egységesített adatvédelmi és weboldal használati szabályzat érvényes:

A szabályzat tartalomjegyzéke

A weboldal használatának feltétele

A weboldal használata nincs kötelező regisztrációhoz kötve. A főbb részek (hírek, hozzászólások, a felhasználók alap adatai) megtekinthetőek bárki számára. A regisztrált felhasználók viszont hozzáférhetnek bizonyos extra szolgáltatásokhoz, mely szolgáltatások köre idővel bővülhet. A weboldalt bárki használhatja, aki a szabályzatban foglaltakat elfogadja és betartja.

Tartalomjegyzék

A felhasználók felelőssége

A felhasználók a weboldalra történő látogatásuk során elfogadják, hogy a netikettet betartják. A netikett magában foglalja azt, hogy egy hozzászólás kultúrált, szitkozódást és személyeskedést mellőző legyen. Továbbá a hozzászólás kapcsolódjon a bejegyzéshez, ne legyen úgynevezett "off" hozzászólás. A netikett ezen felül tartalmazza azt is, hogy a felhasználók megpróbálják hozzászólásaikat az aktuális helyesírási normáknak megfelelően megírni. Ez magában foglalja az alábbi legfontosabb szempontokat: feleslegesen sok írásjel egymás után, írásjelek szándékos elhagyása, folyamatos nagybetű (ezt bizonyos esetekben kiemelésre lehet használni, de csak egy-egy szó, esetleg mondat esetében), váltakozó kis és nagybetűk használata (például: Ez EgY vÁlTaKoZó KiS éS nAgY bEtŰt HaSzNáLó MoNdAt).

A felhasználók továbbá elfogadják, hogy nem spam-elik a bejegyzéseket (egy hozzászólás többszöri szándékos elküldése, több bejegyzéshez is ugyanaz a szöveg elküldése), valamint a felhasználók tudomásul veszik, hogy az általuk közzétett szövegek és/vagy írások csak és kizárólag a felhasználók nézeteit tükrözik.

Tartalomjegyzék

A weboldal szolgáltatójának felelőssége

A szolgáltató az alábbi szempontokat tartja kötelező érvényűnek saját magára:

A szabályzatban foglaltakat betartatja, a szabályzatot megszegők esetében megteszi a szükséges lépéseket (figyelmezteti a felhasználókat, súlyosabb esetben a szabályzatot megszegőket eltilthatja az oldal használatától, illetve ha szükséges, akkor megteszi a megfelelő jogi lépéseket).

A szolgáltató továbbá fenntartja az oldalon megjelenő hírek Creative Commons: Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 által biztosított tulajdonjogát, valamint a szolgáltató fenntartja a jogot a hírek utólagos módosítására, törlésére.

A szolgáltató továbbá nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő írások esetleges tárgyi tévedéseikből adódó károk miatt.

Tartalomjegyzék

Regisztrációval kapcsolatos információk

Az oldalra történő regisztrációval a felhasználók elfogadják, hogy a szolgáltató bizonyos, a regisztrációhoz szükséges, adatokat eltárol. A szükséges adatok között a regisztráló felhasználó nickneve (felhasználói neve), e-mail címe, illetve kódolt formában a jelszava szerepel. Ezen adatok tárolása minden esetben megtörténik a regisztráció folyamán. A nicknév kivételével a kötelező adatokat más felhasználók nem láthatják, ezekhez hozzá nem férhetnek.

A kötelező adatokon felül a regisztrálók még számos egyéb, opcionálisan megadható, adatot adhatnak meg. Ezeket a bejelentkezést követően bármikor módosíthatják, illetve megtagadhatják azok tárolását az adott adatok törlésével.

A regisztráció megszüntetését a felhasználók bármikor kérvényezhetik az alábbi e-mail címen: . A regisztráció megszűnését követően bizonyos adatok továbbra is megőrzésre kerülnek, erről bővebben az Adatvédelmi irányelvek részben lehet olvasni.

Tartalomjegyzék

Adatvédelmi irányelvek

A szolgáltató a felhasználók adatait harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételes esetben a hatóságok írásos megkeresése után a szolgáltató eltérhet, viszont csak az írásban kért és szükséges adatokat adja át a hatóságoknak.

A látogatók az oldal megtekintésével beleegyeznek abba, hogy statisztikai célú adatok is eltárolódnak. Ezek többek között a böngészőazonosítók, képernyőfelbontások, színmélységek, a látogatás ip cím alapján meghatározható tartózkodási helye, böngésző beépülők. Ezen statisztikai adatokról bővebben a google Analytics adatvédelmi irányelveiben lehet tájékozódni Google Analytics.

A szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy bizonyos adatokat a weboldal szerverén is eltároljon. Ezek többek között a látogatók ip címei és a látogatások időpontjai. Ezen adatokhoz csak és kizárólag a szolgáltató férhet hozzá, valamint ezen adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy problémás esetekben egyértelműen azonosítani lehessen az adott felhasználót.

A szolgáltató ezen felül kijelenti, hogy a weboldalon regisztrált felhasználók adatait semmilyen körülmények között nem értékesíti, azokat harmadik félnek át nem adja.

Tartalomjegyzék

Jogi problémák és azok kezelése

A weboldalon megjelent hírek/cikkek/bejegyzések mindegyike az azt közzétevő személy tulajdonában van a Creative Commons megfelelő licensze alapján. Ha felmerül, hogy a közzétett információk részben, vagy egészben szerzői jogvédelem alatt állnak, akkor a következő e-mail címre ( ) írt levélben kérhető a tartalom eltávolítása, megfelelő indoklás mellett. A bejelentésnek tartalmazni kell az eredeti írás, valamint az azt védő licensz elérhetőségét. A bejelentés továbbá tartalmazza a bejelentő nevét, esetleges elérhetőségeit.

Tartalomjegyzék

Az adatvédelmi szabályzattal kapcsolatos egyéb információk

A szolgáltató fenntartja a jogot jelen adatvédelmi szabályzat előzetes bejelentés nélküli módosítására. A szolgáltató a módosítást követően minden esetben tájékoztatja a felhasználókat. A módosítást el nem fogadó felhasználóknak biztosítja a regisztráció megszüntetését az adatvédelmi szabályzatban foglaltak alapján.

Tartalomjegyzék

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

Warning: DOMDocument::load(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Warning: DOMDocument::load(http://feeds.feedburner.com/tutorialhu): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "http://feeds.feedburner.com/tutorialhu" in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Fatal error: Call to a member function getElementsByTagName() on a non-object in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 195