Adatvédelmi és használati szabályzat, irányelvek

| | ,

A blog.fefy.info weboldal és minden egyéb, a blog.fefy.info alatt megtalálható oldalakra (a továbbiakban weboldal), az alábbi egységesített adatvédelmi és weboldal használati szabályzat érvényes:

A szabályzat tartalomjegyzéke

A weboldal használatának feltétele

A weboldal használata nincs kötelező regisztrációhoz kötve. A főbb részek (hírek, hozzászólások, a felhasználók alap adatai) megtekinthetőek bárki számára. A regisztrált felhasználók viszont hozzáférhetnek bizonyos extra szolgáltatásokhoz, mely szolgáltatások köre idővel bővülhet. A weboldalt bárki használhatja, aki a szabályzatban foglaltakat elfogadja és betartja.

Tartalomjegyzék

A felhasználók felelőssége

A felhasználók a weboldalra történő látogatásuk során elfogadják, hogy a netikettet betartják. A netikett magában foglalja azt, hogy egy hozzászólás kultúrált, szitkozódást és személyeskedést mellőző legyen. Továbbá a hozzászólás kapcsolódjon a bejegyzéshez, ne legyen úgynevezett "off" hozzászólás. A netikett ezen felül tartalmazza azt is, hogy a felhasználók megpróbálják hozzászólásaikat az aktuális helyesírási normáknak megfelelően megírni. Ez magában foglalja az alábbi legfontosabb szempontokat: feleslegesen sok írásjel egymás után, írásjelek szándékos elhagyása, folyamatos nagybetű (ezt bizonyos esetekben kiemelésre lehet használni, de csak egy-egy szó, esetleg mondat esetében), váltakozó kis és nagybetűk használata (például: Ez EgY vÁlTaKoZó KiS éS nAgY bEtŰt HaSzNáLó MoNdAt).

A felhasználók továbbá elfogadják, hogy nem spam-elik a bejegyzéseket (egy hozzászólás többszöri szándékos elküldése, több bejegyzéshez is ugyanaz a szöveg elküldése), valamint a felhasználók tudomásul veszik, hogy az általuk közzétett szövegek és/vagy írások csak és kizárólag a felhasználók nézeteit tükrözik.

Tartalomjegyzék

A weboldal szolgáltatójának felelőssége

A szolgáltató az alábbi szempontokat tartja kötelező érvényűnek saját magára:

A szabályzatban foglaltakat betartatja, a szabályzatot megszegők esetében megteszi a szükséges lépéseket (figyelmezteti a felhasználókat, súlyosabb esetben a szabályzatot megszegőket eltilthatja az oldal használatától, illetve ha szükséges, akkor megteszi a megfelelő jogi lépéseket).

A szolgáltató továbbá fenntartja az oldalon megjelenő hírek Creative Commons: Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 által biztosított tulajdonjogát, valamint a szolgáltató fenntartja a jogot a hírek utólagos módosítására, törlésére.

A szolgáltató továbbá nem vállal felelősséget a weboldalon megjelenő írások esetleges tárgyi tévedéseikből adódó károk miatt.

Tartalomjegyzék

Regisztrációval kapcsolatos információk

Az oldalra történő regisztrációval a felhasználók elfogadják, hogy a szolgáltató bizonyos, a regisztrációhoz szükséges, adatokat eltárol. A szükséges adatok között a regisztráló felhasználó nickneve (felhasználói neve), e-mail címe, illetve kódolt formában a jelszava szerepel. Ezen adatok tárolása minden esetben megtörténik a regisztráció folyamán. A nicknév kivételével a kötelező adatokat más felhasználók nem láthatják, ezekhez hozzá nem férhetnek.

A kötelező adatokon felül a regisztrálók még számos egyéb, opcionálisan megadható, adatot adhatnak meg. Ezeket a bejelentkezést követően bármikor módosíthatják, illetve megtagadhatják azok tárolását az adott adatok törlésével.

A regisztráció megszüntetését a felhasználók bármikor kérvényezhetik az alábbi e-mail címen: . A regisztráció megszűnését követően bizonyos adatok továbbra is megőrzésre kerülnek, erről bővebben az Adatvédelmi irányelvek részben lehet olvasni.

Tartalomjegyzék

Adatvédelmi irányelvek

A szolgáltató a felhasználók adatait harmadik félnek nem adja ki. Ez alól kivételes esetben a hatóságok írásos megkeresése után a szolgáltató eltérhet, viszont csak az írásban kért és szükséges adatokat adja át a hatóságoknak.

A látogatók az oldal megtekintésével beleegyeznek abba, hogy statisztikai célú adatok is eltárolódnak. Ezek többek között a böngészőazonosítók, képernyőfelbontások, színmélységek, a látogatás ip cím alapján meghatározható tartózkodási helye, böngésző beépülők. Ezen statisztikai adatokról bővebben a google Analytics adatvédelmi irányelveiben lehet tájékozódni Google Analytics.

A szolgáltató továbbá fenntartja a jogot, hogy bizonyos adatokat a weboldal szerverén is eltároljon. Ezek többek között a látogatók ip címei és a látogatások időpontjai. Ezen adatokhoz csak és kizárólag a szolgáltató férhet hozzá, valamint ezen adatok kizárólag azt a célt szolgálják, hogy problémás esetekben egyértelműen azonosítani lehessen az adott felhasználót.

A szolgáltató ezen felül kijelenti, hogy a weboldalon regisztrált felhasználók adatait semmilyen körülmények között nem értékesíti, azokat harmadik félnek át nem adja.

Tartalomjegyzék

Jogi problémák és azok kezelése

A weboldalon megjelent hírek/cikkek/bejegyzések mindegyike az azt közzétevő személy tulajdonában van a Creative Commons megfelelő licensze alapján. Ha felmerül, hogy a közzétett információk részben, vagy egészben szerzői jogvédelem alatt állnak, akkor a következő e-mail címre ( ) írt levélben kérhető a tartalom eltávolítása, megfelelő indoklás mellett. A bejelentésnek tartalmazni kell az eredeti írás, valamint az azt védő licensz elérhetőségét. A bejelentés továbbá tartalmazza a bejelentő nevét, esetleges elérhetőségeit.

Tartalomjegyzék

Az adatvédelmi szabályzattal kapcsolatos egyéb információk

A szolgáltató fenntartja a jogot jelen adatvédelmi szabályzat előzetes bejelentés nélküli módosítására. A szolgáltató a módosítást követően minden esetben tájékoztatja a felhasználókat. A módosítást el nem fogadó felhasználóknak biztosítja a regisztráció megszüntetését az adatvédelmi szabályzatban foglaltak alapján.

Tartalomjegyzék

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 731ms