NYÁK gyártás fotós eljárással (1.) - a beszerzés

| | , ,

Ez a bejegyzés egy rövidebb cikksorozat első része lesz. A sorozat röviden a beszerzésről, az első próba világításokról és legvégül a szerzett tapasztalatokról fog szólni.

Mivel a www.hobbielektronika.hu oldalon rengeteg segítség található a fotózással kapcsolatban, így nem fogok mindent részletesen leírni, viszont biztos leszek abban, hogy lesz pár dolog, ami hasznos lehet a kezdőknek (mint amilyen én is vagyok fotós nyákgyártás terén).

A sorozat első részeként leírnám, hogy miért is akarok elkezdeni fotózni. Idáig vasalásos eljárással készítettem az áramköreimet, aminek van egy csomó előnye és hátránya is. Utóbbiak miatt, melyek kivétel nélkül a következőek: kényes az eljárás a papírra, a tintára, a vasalat nem mindig szép (függ attól, hogy milyen erővel vasaltunk/lamináltunk), nem lehet forrasztásgátló fóliát felvinni, nekem viszont a jelenlegi projektemhez muszáj a hiba mentes rajzolat, mivel nagy frekvenciás jelek visszaverődését kell majd kielemeznem (akit érdekel, hogy ez mi, az keressen rá a TDR measure, vagy Time Domain Reflectrometry kifejezésekre (Időtartomány alapú visszaverődés mérés)). Mivel a TDR elkerülhetetlen része a nagy frekvenciás jel (1-2 GHz), így két megoldás jöhet szóba, melyből egyik a szitanyomás, másik a fotós nyákkészítés. Előbbiről nem sok mindent találtam, így maradt az utóbbi verzió. Természetesen harmadik opcióként felmerült a panel gyártatás, de a 9-10e HUF nem éppen baráti ár, így ez marad arra az esetre, ha nagyon nem sikerülne a nyák elkészítése. Viszont mivel nincs egyelőre semmilyen fotózáshoz használható felszerelésem, így muszáj lesz beszerezni pár dolgot.

Első lépésben tehát beszerzek egy lamináló gépet, remélhetőleg a gazdaságos áruházban árulnak olcsón ilyet. Ha nem akkor marad a Cora(Auchan, mivel megvette a Cora áruházláncot)/Metro feltéve ha sikerül kártyát szereznem... A továbbiakban szükség lesz még nyers nyák lemezre, egy csomó vegyszerre, amiket remélhetőleg két hét múlva Budapesten az Azúr vegyszerboltban be tudok szerezni, továbbá forrasztásgátló fóliára (lötstop), lézernyomtatóba való acetát fóliára (írásvetítő fólia), illetve dry fóliára, ami igazából az egészben a legfontosabb, mert enélkül nem lehet fotózni.

Az első részbe nagyjából ennyi fért, remélhetőleg holnap sikerül laminálót vennem, illetve kis szerencsével acetát fóliához és nyers nyákhoz is hozzájutok.

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 720ms