Újabb módosítások

| | ,

Sendmail function headerAz elmúlt pár napban történt egy csomó változás az oldalon. Ezek között többek között megtalálhatók az admin felületet érintő változások, valamint a regisztráció körüli hibajavítások.

Azzal kezdeném a bejegyzést, hogy egy tesztelés során kiderült, hogy az e-mail-es regisztráció nem működik (köszönöm 000webhost). Amikor elkezdtem a hiba elhárítását, akkor azt hittem, hogy könnyen és gyorsan meglesz. Hát nem így lett. Gyakorlatilag az e-mail küldő részt újra kellett írni a 0-ról, amely a teszteléssel együtt kb 6 órát vett igénybe. Ebben csak az az érdekes, hogy amikor beüzemeltem az e-mail-es regisztráció megerősítést, akkor még a phpmailer működött, most pár hónappal később meg nem. Aki olvasni szeretne erről, az olvashat a phpmailer beüzemeléséről és a 000webhost-ról itt: fefy.info - 000webhost és a phpmailer.

Az e-mail-es részen felül akadtak jogosultság kezelési problémák is. Ha valaki nem jelölte be az adatok megjegyzését belépéskor, akkor érthetetlen okokból, de adminisztrátori jogokat kapott. Ennek a javítása szerencsére pár perc alatt megvolt, viszont amikor megnyitottam a szabad regisztrációt, akkor ez még működött, azóta meg nem piszkáltam bele, szóval vagy én vagyok villamos, vagy valami hiba van az éterben.

Az admin felületet érintő változások, illetve javítások abban merültek ki, hogy sikerült egy fájlböngészőt beillesztenem, így könnyebb a feltöltött tartalmakat adminisztrálni (nem beszélve a kényelemről, illetve, hogy nem kell ftp-n törölni a szükségtelen fájlokat). A fájlböngészőn felül megoldottam a képek feltöltése utáni problémát is, vagyis, hogy elfelejtett beíródni a feltöltött kép url-je a megfelelő helyre (ez is működött régebben, szóval nem tudom, hogy a 000webhost-nál mit csinálnak). Feltöltéskor automatikusan létrejön egy 500 px széles kép is a feltöltött képből, szóval kényelem a köbön.

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 768ms