Szösszenetek

| | , , , , , ,

Ennek a bejegyzésnek igazából konkrét célja nincs, inkább csak pár szösszenetet írnék le. A napokban pár apróság is történt, melyek nem nagy dolgok, de azért írok róluk.

Először is megjött a meleg és a jó idő (már amikor nem esik az eső), szóval lehet kimenni bicajozni, futni, stb. Mint azt páran tudják, szeretek bicajozni. Múlthéten cseréltem le a Shimano markolatváltóimat SL-RS35-re (a képen a jobb oldali SL-RS35-7R látható, a bal oldali SL-RS35-L néven fut)

SL-RS35-7R

mivel a régiek kicsit töröttek voltak (az megint más kérdés, hogy már 3 éve használtam őket...). Gondoltam elugrok a boltba bevásárolni, ahol közlik velem, hogy nincs 7 sebességes, csak 6, menjek vissza pár nap múlva. Visszamegyek, erre az eladó csaj ki akart oktatni, hogy a kétezer párszáz forintos váltó drága, meg különben is, van olcsóbb, ami szerinte(!!!) jobb. Kb. negyed óra alatt meggyőztem, hogy tudom, hogy mit veszek, majd mondtam neki, hogy adjon imbuszos fékpofákat alu felnihez. Erre hülyén nézett, hogy az meg mi? A vége az lett, hogy kirakattam vele a teljes kínálatot és választottam két pár BikePositive fékpofát (a típust ne kérdezze senki, mert fejből meg nem mondom).

Mikor hazaértem a bevásárlásból, nekiálltam szétkapni a bicajt, váltók, fékpofák a helyükre, 5 perces beállítás, minden működik.  Illetve csak működött kb fél óráig. Ekkor egy nagyobb fékezés és a hátsó fékbowdenem kicsúszott a helyéről (mivel nem volt meghúzva rendesen :D). 6-os imbusz elő, bowden bedug, csavar meghúz, azóta is működik, ahogyan kell.

A bicajozásról ennyit. Aki szerelt már, az tudja, hogy egy meg nem húzott csavar mit tud művelni.

Na de haladjunk tovább :) Tegnap délután kb 1 év után végre visszakaptam a kölcsönadott flex-em (kis Black&Decker, de barkácsolásra tökéletes). Tiszta kosz, szóval szedhetem darabokra és nekieshetek a takarításának (már ha egyáltalán meg lehet takarítani). Így adjon kölcsön az ember egy hétvégére bármit is. Miközben elmentem a flex-emért elhoztam egy ASUS laptopot is. Egészen pontosan egy X51RL-AP243-at.

Asus X51RL-AP243

A wifi-t állandóan eldobta, úgyhogy két és fél év után (2008 decemberében lett felrakva az xp) úgy vagyok vele, hogy inkább újratelepítem a windows-t rajta (a jó öreg xp-vel, mivel a win7 eléggé döcögne rajta), úgyis már sok sz..r van rajta. Remélhetőleg ez megoldja majd a problémáit a notebook-nak (mert amellett, hogy eldobta a wifi-t, már be is lassult egy kicsit). Remélem szerencsém lesz és a driverek még megvannak valahol...

A laptop telepítés mellett  kicsit foltozom az oldal motorját is. Tegnap végre elkészült az e-mail-es megerősítés is (erről bővebb technikai részleteket itt lehet olvasni: 000webhost és a PHPMailer). Ha lesz rá időm, akkor csinálok elfelejtett jelszó opciót is, habár még nem tudom, hogy ezt milyen módon is valósítsam meg, de valószínűleg a jelenlegi jelszó hash-e egy kis salt-al megfűszerezve lesz kiküldve. Ha minden igaz, akkor ez küldés előtt egy sql kérés lesz csak (e-mail ellenőrzés, illetve hash lekérés), valamint kattintás után is ugyanennyivel lehet ellenőrizni a hozzáférést.

Este még egy kis tekézés lesz, a mai nap levezetése képpen pedig valószínűleg egy-két Mythbusters rész megnézése, vagy South Park kukkolás lesz.

És ne feledjétek:

Az erő legyen veletek!

Főleg azokkal, akik a hülye autósok közé merészkednek egy, kettő esetleg három kerékkel, vagy kerekek nélkül, gyalog.

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 1.9s