Tárhely váltás (szívás az ingyenes szolgáltatókkal)

| | ,

A címben említett váltás okai

Az oldal készítése során ismét tapasztaltam azt, amit már korábban is.

Nincs tökéletes ingyenes webtárhely szolgáltatás. Erre sajnos ismét rá kellett jönnöm, mivel a jobb oldali "Hasznos oldalak, linkek" rész egyszerűen nem volt hajlandó működni a php sockets tiltása miatt. Ezzel még nem is lenne baj, de érthetetlen okokból letiltották az smtp-t is a byehost-nál, így egy esetleges hírlevél küldés, esetleg e-mail-es regisztráció megerősítés esélytelenné vált.

Mondhatnánk, hogy semmi gond, kinek kell ez... Jelentem nekem és még sok másik olyan embernek, akik nem szeretnének, akár csak havi 10 forintot is költeni tárhelyre. Akkor mégis mi a teendő az ilyen esetekben? Google, google és goole. Rengeteg tárhelyet találhatunk, némelyek egész jók lennének, de(!) vagy alacsony a havi forgalmi korlátja (értsd: 1-2 giga), vagy hirdetéseket jelenítenek meg az oldalon, esetleg nincs lehetőség a dns-ünk adminisztrálására, stb. Éppen ezért a következő szekcióban bemutatok pár szolgáltatót, akik számomra szóba jöhetnek.

Tárhelyszolgáltatók

byethost.com

Ez volt a régi szolgáltatóm, viszonylag stabil, magyarország felé viszont elég kis sávszélességgel rendelkezik, így viszonylag lassú, cserében viszont nincs hirdetés az oldalunkon.

Alapvetően a tárhely mérete (5500MB) rendben van, mint ahogyan a havi 200GB-os forgalmi korlát is. Lehetőséget kapunk a CNAME és MX rekordok módosítására is. Továbbá felvehetünk subdomain-eket (ezek külön alkönyvtárat kapnak). A szolgáltatás alapvetően jó is lenne, de itt jön a képbe az, hogy 3 alapvető dolog korlátozva (egészen pontosan tiltva) van: SMTP, cURL, PHP Sockets. A fentiek alapján tehát ez a szolgáltató nem felelt meg.

byethost.net

Ez is a byet birodalom része, a hátrányok (az smtp-t leszámítva), itt is ugyanúgy jelentkeznek, viszont ez egy viszonylag használható szolgáltató (nagyobb elérési sebességgel), a Vista panel helyett már cPanel van, 2000MB tárhely és forgalmi korlátozás sincs. A byet-es hibák miatt ez is kiesett, viszont 2 másik oldalamnak tökéletesen megfelel (potkerek.tk és sungokart.com).

newhosting.hu

Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy az egyik legjobb ingyenes magyar tárhelyszolgáltató. Gyors kiszolgálás, 3000MB-os minden fájlkorlátozást mellőző tárhely, ispCP Omega kezelőfelülettel. Korlátozás ezen felül sincs, viszont ami miatt az én igényeimet nem elégíti ki, az a következő: nem lehet a DNS rekordokat módosítani. Egyedül subdomain-t vehetünk fel és itt véget is ért a DNS módosítása. Ettől függetlenül egy oldalam itt is van (benketrans.hu) és meg vagyok elégedve azzal a szolgáltatással, amit kapok.

000webhost.com

Minden túlzás nélkül ez a személyes kedvencem.  A sebessége jónak mondható, a support, mint ahogyan a newhosting-nál is, kiváló. Ha a névszervereket beállítjuk a 000webhost-ra, akkor nem sok mindent tudunk módosítani, de egy külön DNS hosting szolgáltatással (én jelenleg a hurricane electric-et használom), bármit meg lehet csinálni a dns-ünkkel, 100%-ban kézben tarthatjuk.

Alapvetően 100000MB-os forgalmi korlát van, 1500MB-os tárhellyel, viszont ezt több, mint elegendő. Minimális SMTP korlátozás van, mint ahogyan fájlméret korlátozás is van, de ezek nem zavaróak. Én csak ajánlani tudom a newhosting-al együtt.

Végszó

Mit is mondhatnék... Ha valaki tervez egy normális oldalt, akkor inkább vásároljon fizetős tárhelyet, mivel az ingyenes tárhelyeknek rengeteg rejtett korlátozása van, ami sok esetben zavaró lehet, mint ahogyan én is hajamat téptem attól, hogy egy PHP-s loadXML() nem működött... Mára ennyi fért bele, ha esetleg valakinek lenne ötlete, hogy a fentieken kívül milyen használható ingyenes tárhelyek vannak, akkor egy hozzászólás formájában meg lehet osztani a linke(ke)t :)

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 1.6s