Telefonos csalás

| | ,

Azért adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek, mert ma délután 3 körül megpróbáltak átverni, habár az illető elég amatőr volt, mert 5 perc guglizás után simán kideríthető még a lakcíme is. Viszont nem szaladok ennyire előre a történetben.

Tehát a történet ott kezdődik, hogy 3 körül egy budapesti vezetékes telefonszámról jött egy hívás. Semmi tel. szám rejtés, még csak adatbázis tiltás sincs a telefonszámra. Gondoltam felveszem, mert ki tudja, hogy miért keresnek. A telefont felvéve az alábbi párbeszéd zajlott le közöttem és a csaló között:

  • - Gratulálunk! Ön és kedves felesége nyertek egy exklúzív 2 hetes nyaralást Thaiföldre a Hotel XXX (nem jut eszembe, hogy mit mondott) jóvoltából.
    Az utazáshoz mindössze pár adatára lennénk kíváncsiak.
  • - Jó napot! Ennek nagyon örülök, viszont lenne egy pár kérdésem előtte: Az utazás mennyibe kerül? Mikor indul a repülőgép, továbbá mennyi költőpénzt érdemes vinni?
  • - Tisztelt uram (itt már röhögtem magamban), előreláthatólag július közepén indul a járat, a pontos időpont miatt viszont még felhívjuk. Költőpénznek 90-100 ezer forintot javaslok, viszont jelenleg az alábbi pár adatra lenne szükség: az Ön és kedves felesége útlevelének számára, pontos nevére, születési dátumára, az Ön bankkártyájának számára, lejárati dátumára, valamint a bankkártya hátoldalán található 3 jegyű biztonsági kódra.
    Ezekre azért van szükség, hogy előre leadhassuk a kinti nagykövetségnek az adataikat, hogy ha problémájuk van, akkor gyorsabb legyen az ügyintézés (kis híján feküdtem a földön a röhögéstől).
  • - Elnézést, de sajnos nem tartózkodom otthon, ezért az adatokat csak este 8 után tudnám átadni, vagy a holnapi nap folyamán. Ez így megfelelne Önnek?
  • - Természtesen.
  • - Továbbá lenne még egy nagyon fontos kérdésem!
  • - Hallgatom!
  • - Hallottál már a telefonos csalásról és arról, hogy a Btk. szerint ez büntethető? Eleve nincs feleségem, már vagy 4-5 éve nem regisztráltam egyetlen egy nyereményjátékra sem + a telefonszámom is elfelejtheted. Egyébként pedig köszönöm, hogy vezetékes telefonszámról hívtál, így mehet a feljelentés ismeretlen tettes ellen telefonos csalás miatt. További szép délutánt!

Mikor elköszöntem, akkor le is raktam egyből a telefont, ami kb fél perccel később ismét csörgött, felvettem. Az illető nekiállt fenyegetőzni, hogy megkeres és megöl, ha feljelentem, de csak annyit mondtam neki, hogy a beszélgetés rögzítve van, szóval a telefonos csalás mellett még életveszélyes fenyegetés miatt is feljelenthetem. Megint elköszöntem, leraktam a telóm és a tel. számot tiltó listára raktam. A bejegyzés megírásáig 9x próbálkozott a kis "barátom" azzal, hogy felhívjon, de mindeddig sikertelenül.

A fentiekkel arra próbáltam rámutatni, hogy manapság már bárkit, bármikor felhívhatnak mindenféle vacakkal. A tel. számom pl.: mindenhol tiltva van, alig 5-6 helyen van megadva, de itt is csak úgy, hogy ellenőrizni tudom, hogy ki látja (van vagy 10-12 ilyen személy összesen(!)). Valamint ha egy idős embert hívott volna az illető, akkor valószínű, hogy legalább a bankkártya adatait meg tudja szerezni, gondolom a többit meg már mindenki kitalálja.

Mivel minden adatom megvan az illetőről, így gondolkozom azon, hogy mi legyen... Jelenleg az a szerencséje, hogy jó kedvem van, ugyanis ha nem lenne, akkor már rég a sünök foglalkoznának a dologgal.

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

Warning: DOMDocument::load(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Warning: DOMDocument::load(http://feeds.feedburner.com/tutorialhu): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Temporary failure in name resolution in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Warning: DOMDocument::load(): I/O warning : failed to load external entity "http://feeds.feedburner.com/tutorialhu" in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 184 Fatal error: Call to a member function getElementsByTagName() on a non-object in /mnt/www/sites/fefy.info/blog/content/content_functions.php on line 195