Telefonos csalás

| | ,

Azért adtam ezt a címet ennek a bejegyzésnek, mert ma délután 3 körül megpróbáltak átverni, habár az illető elég amatőr volt, mert 5 perc guglizás után simán kideríthető még a lakcíme is. Viszont nem szaladok ennyire előre a történetben.

Tehát a történet ott kezdődik, hogy 3 körül egy budapesti vezetékes telefonszámról jött egy hívás. Semmi tel. szám rejtés, még csak adatbázis tiltás sincs a telefonszámra. Gondoltam felveszem, mert ki tudja, hogy miért keresnek. A telefont felvéve az alábbi párbeszéd zajlott le közöttem és a csaló között:

  • - Gratulálunk! Ön és kedves felesége nyertek egy exklúzív 2 hetes nyaralást Thaiföldre a Hotel XXX (nem jut eszembe, hogy mit mondott) jóvoltából.
    Az utazáshoz mindössze pár adatára lennénk kíváncsiak.
  • - Jó napot! Ennek nagyon örülök, viszont lenne egy pár kérdésem előtte: Az utazás mennyibe kerül? Mikor indul a repülőgép, továbbá mennyi költőpénzt érdemes vinni?
  • - Tisztelt uram (itt már röhögtem magamban), előreláthatólag július közepén indul a járat, a pontos időpont miatt viszont még felhívjuk. Költőpénznek 90-100 ezer forintot javaslok, viszont jelenleg az alábbi pár adatra lenne szükség: az Ön és kedves felesége útlevelének számára, pontos nevére, születési dátumára, az Ön bankkártyájának számára, lejárati dátumára, valamint a bankkártya hátoldalán található 3 jegyű biztonsági kódra.
    Ezekre azért van szükség, hogy előre leadhassuk a kinti nagykövetségnek az adataikat, hogy ha problémájuk van, akkor gyorsabb legyen az ügyintézés (kis híján feküdtem a földön a röhögéstől).
  • - Elnézést, de sajnos nem tartózkodom otthon, ezért az adatokat csak este 8 után tudnám átadni, vagy a holnapi nap folyamán. Ez így megfelelne Önnek?
  • - Természtesen.
  • - Továbbá lenne még egy nagyon fontos kérdésem!
  • - Hallgatom!
  • - Hallottál már a telefonos csalásról és arról, hogy a Btk. szerint ez büntethető? Eleve nincs feleségem, már vagy 4-5 éve nem regisztráltam egyetlen egy nyereményjátékra sem + a telefonszámom is elfelejtheted. Egyébként pedig köszönöm, hogy vezetékes telefonszámról hívtál, így mehet a feljelentés ismeretlen tettes ellen telefonos csalás miatt. További szép délutánt!

Mikor elköszöntem, akkor le is raktam egyből a telefont, ami kb fél perccel később ismét csörgött, felvettem. Az illető nekiállt fenyegetőzni, hogy megkeres és megöl, ha feljelentem, de csak annyit mondtam neki, hogy a beszélgetés rögzítve van, szóval a telefonos csalás mellett még életveszélyes fenyegetés miatt is feljelenthetem. Megint elköszöntem, leraktam a telóm és a tel. számot tiltó listára raktam. A bejegyzés megírásáig 9x próbálkozott a kis "barátom" azzal, hogy felhívjon, de mindeddig sikertelenül.

A fentiekkel arra próbáltam rámutatni, hogy manapság már bárkit, bármikor felhívhatnak mindenféle vacakkal. A tel. számom pl.: mindenhol tiltva van, alig 5-6 helyen van megadva, de itt is csak úgy, hogy ellenőrizni tudom, hogy ki látja (van vagy 10-12 ilyen személy összesen(!)). Valamint ha egy idős embert hívott volna az illető, akkor valószínű, hogy legalább a bankkártya adatait meg tudja szerezni, gondolom a többit meg már mindenki kitalálja.

Mivel minden adatom megvan az illetőről, így gondolkozom azon, hogy mi legyen... Jelenleg az a szerencséje, hogy jó kedvem van, ugyanis ha nem lenne, akkor már rég a sünök foglalkoznának a dologgal.

0 hozzászólás

Még nem érkezett hozzászólás...

Hozzászólás küldéshez jelentkezz be!

Download Vivaldi Today!

Hasznos oldalak, linkek

tutorial.hu

Honlapkészítés, weboldal készítés kapcsán hasznos leírások


WebPillangó

Webprogramozás és grafika, photoshop leírások és kiegészítők


Programozás

fefy.info bejegyzések

Mindent a webről a kezdőktől a profikig bezáróan

Valid XHTML1.0 | valid CSS | 100% tableless
© 2011 - 2024 blog.fefy.info | Az oldal betöltődési ideje: 1.4s